Clinică.ro
Sunt extractiile dentare periculoase? Ce trebuie sa stii!
Cei care apeleaza la serviciile unui cabinet stomatologic cu standarde inalte precum este PlazaDent.ro, se vor prezenta in perioada postoperatorie la un control regulat
Fiecare interventie stomatologica vine cu un set de fenomene, precum edemul, inflamatiile sau durerea, care nu trebuie sa prezinte un motiv de ingrijorare pentru pacienti, deoarece vor disparea pe parcursul perioadei de vindecare.
Cand vine vorba de proceduri stomatologice, printre cele mai des intalnite se numara si extractiile dentare. Dupa cum spune si numele, procedura consta in indepartarea dintelui afectat, astfel incat afectiunea de care sufera sa nu se extinda in restul gurii. Ea poate sa fie de trei tipuri: simpla, chirurgicala sau a unui molar de minte.
Vei simti durere in timpul extractiei dentare?
Primul lucru pe care majoritatea oamenilor vor sa-l stie in legatura cu orice fel de interventie stomatologica este legat de durere. De aceea, isi pun tot felul de intrebari precum „este durerea suportabila?” sau „va persista durerea si dupa interventie?” si alte curiozitati similare.
Daca anestezia este realiza in mod corect, pacientul nu va simti niciun fel de duerere, asa ca atata timp cat se lasa pe mainile unui stomatolog cu pregatire si experienta in domeniu, totul va fi bine.
Endodontia in sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro
Pentru ca durerea sa nu persiste dupa interventie, pacientii trebuie sa respecte cu strictete indicatiile date de medicul stomatolog. In urma fiecarei proceduri chirurgicale exista o perioada de vindecare.
Cei care apeleaza la serviciile unui cabinet stomatologic cu standarde inalte precum este PlazaDent.ro, se vor prezenta in perioada postoperatorie la un control regulat.
Pe langa extractii dentare, la ce servicii vei mai putea apela in capitala?
Tot in catalogul de servicii al cabinetelor stomatologice din capitala se mai numara si endodontia, in sectorul 6 mai exact.
Procedura face parte din categoria de estetica dentara si se ocupa cu afectiunile aparature in interiorul dintilor; radiografiile sunt o necesitate. Ea poate salva dintii care, in mod normal, ar fi trebuit sa fie extrasi prin interventia mentionata anterior.
In concluzie, extractiile nu sunt periculoase, ci au potentialul sa opreasca o problema din a se extinde si la ceilalti dinti. Ca la orice alta interventie, pacientul trebuie sa ofere medicului stomatolog toate informatiile relevante inainte de a efectua procedura respectiva.